Winchester

This project had a double height winter garden which required many different products from standard planters to hanging baskets and bespoke troughs finished with a colour coded paint. The troughs had lockable castors fitted for safety and flexibility for the space changing in time.

All the artificial plants required for this space needed to be UV rated as it was south facing and largely glazed.

As this home was designed to be dementia friendly, we also were required to resin bond the decorative finish to each planter enabling easy clean and no mess to clean up and no stones being removed etc.

Extra bespoke products were required for this design including a screen to add privacy to the reception desk from the stairwell, we designed and created bespoke trough to fit between the stairs going down and up and filled it with bamboo full height from floor to ceiling.

We also created a multi height hanging ring green display this was for the triple height stairwell a feature that no other care in the area has and it really enhances the overall design by softening the large commercial space and picks up on the colours used within the window dressing.

Gallery